מתוך: "סיורים בירושלים" > "פינות חמד בירושלים"
קבר יאסון נמצא בשכונת רחביה ברחוב אלפסי מול בית מספר 15.
הקבר התגלה בשנת 1956 כאשר נערכו חפירות במקום לצורך בנית בית. הקבר שוחזר, הוקף בגינה, והרי לנו עוד פינת חמד בירושלים. באזור הזה התגלו קברים נוספים והרי הם חלק מעיר המתים (נקרופוליס) המקיפה את ירושלים. בעבר כרו קברים, בין השאר, על צירי דרכים ולכן לא פלא שגם כאן נמצאו קברים, לאורך הציר המוביל מירושלים לעזה.
הקבר מתוארך לתקופת בית שני כאשר הוא נחצב בתקופת החשמונאים והמשיכו להשתמש בו עד לחורבן.
כאשר מגיעים מרחוב אלפסי נכנסים דרך שער קשתי משוחזר אל חצר חיצונית ושם נראה את הכניסה אל החצר הפנימית בדמות פתח מלבני המחולק על ידי עמוד דורי לשניים. הכניסה סגורה ונעולה אבל אם נציץ פנימה נבחין בכעין חור כניסה אל המסדרון הפנימי אותו כבר לא נראה.
מהמסדרון יוצאים שני חדרים: האחד בעל 8 כוכי קבורה והשני ללא כוכים. החדר בעל הכוכים נועד לקבורה והחדר השני נועד לליקוט עצמות. בימי קדם נהגו לקבור את האדם: פעם ראשונה עד שהתעכל הבשר וזה ארך כשנה, ופעם שניה היו מלקטים את העצמות ומניחים אותם במקום המיועד לכך. בתקופת בית שני קבורה ראשונה היתה בכוכים ושניה בגלוסקמא.
על גבי הקבר שוחזרה פירמידה שהיתה שם לפי השרידים שנמצאו. פירמידה דומה אפשר לראות בקבר זכריה שבקדרון.
במסדרון נמצא ציור קיר של ספינה ובה אדם. ציור נוסף שנמצא הוא דמות של אייל. כן נמצאה כתובת בארמית ובה נאמר בתרגום לעברית: ""קינה חזקה עשה ליסון בן פאח… שלום. שבנית לך קבר ובא, היה שלום… כזו קינה חזקה יעשו לך הידידים שהיית… שלום חני… גדול מח… קינה כמו אלה, שלום."
יכול להיות שכאן נקבר אדם בשם יסון (מכאן שם האתר) ואולי הוא היה ספן או סוחר שנע ממקום למקום בספינה.
בקבר נמצאו מטבעות מימי אלכסנדר ינאי ויוחנן הורקנוס (החשמונאים) מן המאה הראשונה לפני הספירה, ומטבעות מימי הורדוס והנציבים מהמאה הראשונה לספירה.