מתוך: "סיורים בירושלים" > "פינות חמד בירושלים"
הרברט בנטוויץ' בן למשפחת מהגרים יהודית שהיגרה מפולין והתישבה בלונדון. הוא היה משפטן וציוני נלהב והגיע ארצה כמה פעמים. בארץ התלהב מהכרמל ולכן קרא לאחוזתו "חצר כרמל" וכן גם קרא בשם "כרמל" לאחת מבנותיו. בשנות ה – 80 של המאה ה – 19 התחתן עם סוזן למשפחת סולומון, גם היא בת למשפחה ציונית. היא היתה מוזיקאית מחוננת וניגנה על פסנתר , אבל העדיפה לאחר נישואיה להקדיש את זמנה למשפחתה.
היו להם 11 ילדים, אותם הביאו לעולם בשלישיות, כדי להגשים את חלומותיה המוזיקליים של האם דהיינו להפוך את ילדיה לשלישיות קמריות.
הראשון בכל שלישיה אמור להיות – פסנתרן
השני – כנר
השלישי – צ'לן.
מעבר לכך למדו הילדים בביתם על ידי מורים פרטיים : פיזיקה, פיזיולוגיה, גיאוגרפיה, ספרות גרמנית וצרפתית, פילוסופיה, מדעי המדינה, כלכלה, הסטוריה כללית – אנגלית ויהודית ולימודי דת.
לכל שלישיה היה חדר לחוד, וההורים השתלטנים ניהלו את חיי הילדים בצורה דקדקנית ונוקשה.
ללימודי נגינה יועדו שעה כל יום ועוד חצי שעה בערב.
אני לא פסיכולוג אבל יכול להיות שמקרי התאבדות והמרת דת במשפחה הזו נבעו משיטת חינוך זו.
אחד הבנים היה נורמן בנטוויץ שהיה פרופסור באוניברסיטה העברית ואהב לשבת ולצפות מהר הצופים כלפי מערב אל העיר החדשה. הוא רצה להקים בית קברות למשפחתו באזור נקודת התצפית הזו, ואכן הוא מימש את רצונו. בית הקברות קטן וטמונים בו רק מעט מבני המשפחה כאשר קבריהם של ההורים – הרברט וסוזנה בולטים.
כדי להגיע אל בית הקברות ניסע לכוון בית החולים הדסה בהר הצופים ונחלוף על פניו עד שנגיע אל הכביש העוקף את האוניברסיטה ונפנה בו לימין. לאחר כמה מאות מטרים בשולי הכביש מימין נראה את בית הקברות הקטן בתוך חורשת עצים. כסימן – מול הירידה אל בית הקברות נמצאת החניה של מדעי הרוח. כאשר יורדים נראה מולנו בית קברות קטן נוסף – של המושבה האמריקאית . מימינו נמצא בית הקברות של משפחת בנטוויץ'. כדי להגיע, נקיף את בית הקברות של המושבה לשמאל ונלך מסביב עד שנראה את השער של בית הקברות של משפחת בנטוויץ
להרחבה אפשר לקרוא באתר "אהבת ירושלים" למאמר בשם: "משפחת בנטוויץ ובית הקברות שלה בירושלים".