מתוך: "מאמרים על ירושלים" > "אישים בירושלים"
המאמר נמצא בגרסת שמע בסוף הדף
נולד בגליציה בשנת 1893 ולמד משפטים בוינה. עלה לארץ והתישב בירושלים בשנת 1914. במלחמת העולם הראשונה שירת כקצין בצבא האוסטרו-הונגרי. לאחר המלחמה היה מזכיר ועד הצירים שקם לאחר הכיבוש הבריטי ותפקידו היה בהכנת הארץ ואנשיה להקמת בית יהודי בארץ ישראל בהתאם להצהרת בלפור, וכן להיות גוף מקשר בין הגופים הציוניים והשלטון הבריטי.
היה נשוי לג'וליה – ביתו של השופט מלכיאל מני. שני בנים שלו נהרגו בתאונות : בנו הבכור נפל לדוד מים רותחים ועוד בן נהרג מפליטת כדור בהיותו בן 16.
היה חבר אסיפת הנבחרים הראשונה, כיהן במועצת המנהלים של הקרן הקיימת, חבר במועצת המדינה הזמנית ומחותמי מגילת העצמאות. בזמן החתימה הוא לא היה נוכח בגלל המצב הביטחוני וחתימתו צורפה אחר כך.
בירושלים גר ברחוב אבן גבירול 20 שבשכונת רחביה (כיום בית כנסת חורב). הוא היה יושב ראש שכונת רחביה וכשכזה הגיע די מהר להיות חבר במועצת העיר. הוא היה איש עסקים ובעליו של משרד עורכי דין וכמובן שגם פעיל פוליטי. היה חבר בארגון הבונים החופשיים וכן גם איש חברה ובביתו אירח לעיתים מזומנות יהודים, ערבים ובריטים. בבחירות של שנת 1934 נבחר אוסטר לסגן ראש העיר חוסיין חלאדי. ראש העיר היה חבר בועד הערבי העליון והוא הוגלה על ידי הבריטים ודניאל אוסטר מונה לראש העיר בפועל (1937 – 1938) עד למינויו של בכי חלאדי וכשזה נפטר בשנת 1944 שוב מילא אוסטר את מקומו (1944 – 1945). אוסטר היה נציג היהודים שהיוו רוב בעיר ולכן היה ממלא קבוע לראש העיר. גם כאשר חלאדי היה בחו"ל או כשלא יכול היה למלא את תפקידו מסיבות אחרות, מילא אוסטר את מקומו. בשנת 1945 הציעו הבריטים שראש העיר יתחלף ברוטציה. כאשר ברוטציה זו ישתתפו ערבי, יהודי ואנגלי. הערבים לא הסכימו שראש העיר יהיה יהודי, ואפילו לא ברוטציה, כי בירושלים היה מעין סטטוס קוו, עוד מימי התורכים שראש העיר יהיה מוסלמי, ולכן עד סוף תקופת המנדט ניהלה את העיר ועדה קרואה.
לאחר קום המדינה שימש דב יוסף כמושל צבאי של ירושלים אבל לאחר זמן קצר מונה אוסטר שהיה חבר במפלגת ה"ציונים הכלליים" לראש העיר העברי הראשון של ירושלים (1949 – 1950). בתפקיד זה כיהן שנתיים עד לבחירות בו לא זכתה רשימתו שנקראה "למען ירושלים" לייצוג והוא הוחלף.
בהיותו ראש העיר לאחר קום המדינה היה עליו לשקם את העיר הפצועה שלאחר מלחמת השחרור, ונושא נוסף שהיה חשוב לו היתה קליטת עליה. אוסטר נסע לאנגליה כדי לדרוש חוב של 162 אלף לירות סטרלינג שחבה ממשלת המנדט לעירית ירושלים עבור מים.
ליד העיריה הוקם עוד בתקופה העותומנית גן שנקרא גן העיר וזה היה הגן הראשון שהוקם בירושלים. לאחר קום המדינה הוסב שמו ל"גן דניאל" על שמו של דניאל אוסטר – ראש העיר העברי הראשון של ירושלים.