מתוך: "מאמרים על ירושלים" > "משוט בירושלים"
.
הרברט בנטוויץ' בן למשפחת מהגרים יהודית שהיגרה מפולין והתישבה בלונדון. הוא היה משפטן וציוני נלהב והגיע ארצה כמה פעמים. בארץ התלהב מהכרמל ולכן קרא לאחוזתו "חצר כרמל" וכן גם קרא בשם "כרמל" לאחת מבנותיו. בשנות ה – 80 של המאה ה – 19 התחתן עם סוזן למשפחת סולומון, גם היא בת למשפחה ציונית. היא היתה מוזיקאית מחוננת וניגנה על פסנתר , אבל העדיפה לאחר נישואיה להקדיש את זמנה למשפחתה.
היו להם 11 ילדים, אותם הביאו לעולם בשלישיות, כדי להגשים את חלומותיה המוזיקליים של האם דהיינו להפוך את ילדיה לשלישיות קמריות.
הראשון בכל שלישיה אמור להיות פסנתרן
השני – כנר
השלישי – צ'לן.
לכל שלישיה היה חדר לחוד, וההורים השתלטנים ניהלו את חיי הילדים בצורה דקדקנית ונוקשה:
בימי שני למדו – פיזיקה, פיזיולוגיה, גיאוגרפיה.
בימי שלישי למדו – ספרות גרמנית וצרפתית.
בימי רביעי למדו – פילוסופיה, מדעי המדינה, כלכלה.
בימי חמישי למדו – הסטוריה כללית – אנגלית ויהודית.
בימי שישי למדו – לימודי דת.
ללימודי נגינה יועדו שעה כל יום ועוד חצי שעה בערב.
אני לא פסיכולוג אבל יכול להיות שמקרי התאבדות והמרת דת במשפחה הזו נבעו משיטת חינוך זו.
הילדים –
ליליאן – נשאה לישראל פרידלנדר, ראש התנועה הקונסרבטיבית בארצות הברית. עם גבור הפוגרומים באוקראינה נסע לשם כדי לעזור לאחיו היהודים עם כסף שאסף לטובתם, ושם הוא נרצח. ליליאן נותרה עם שישה ילדים, הקטן נקרא דניאל. היא עלתה ארצה והתישבה באחוזה המשפחתית בזיכרון יעקב – "אחוזת לנגה". בנה דניאל היה גאון מוזיקלי ונסע ללמוד בארה"ב מוזיקה. שם הוא התאבד. על שמו "בית דניאל" – מרכז למוזיקה ב"זכרון יעקב".
נורמן – למד משפטים והיה תובע כללי בממשלת המנדט. ציוני מובהק וממקימי האוניברסיטה העברית. הוא התחתן עם הלן – דודנית אשתו של הנציב העליון הראשון הרברט סמואל, שהיתה לא ציונית. הפשרה בין שני בני הזוג היתה לחיות חצי שנה בירושלים, שם לימד באוניברסיטה העברית, וחצי שנה בלונדון. הוא מת חשוך ילדים והשאיר את הונו לאוניברסיטה.
ניטה – היפה במשפחה. נשאה למכאל לנגה – יהודי ממשפחת בוני פסנתרים מגרמניה. בירח הדבש הגיעו לארץ ונשבו בקסמה של "זכרון יעקב". הם קנו במושבה קרקע ובנו עליה את אחוזתם – "חצר הכרמל" על שם בית המשפחה באנגליה. לא נולדו להם ילדים.
מכאל היה אדם קודר, ואשתו סיפקה את יצר האימהות שלה בטיפול בילדי העובדים התימנים שבחוה.
לילה אחד בהיותו בחיפה נשארה ניטה בחוה, שם נמצאה בבוקר בחדרה מתה. לא ידוע כיצד מתה והאם היא התאבדה. בעלה נכנס לדיכאון והתאבד שלשה חודשים לאחר מכן.
דורותי – התנצרה והלכה למנזר. אביה ישב עליה שבעה, אבל בני המשפחה האחרים שמרו איתה על קשר.
מרג'ורי – כנרת מוכשרת שלא התחתנה. לאחר מות אביה התנצרה ועברה לגור בצריף בשטח אחוזת לנגה. עסקה באירגון קונצרטים בבית דניאל.
מיוריאל – ציירת ומורה לציור, למדה בלונדון ועלתה ארצה בשנת 1912. נישאה בגיל מאוחר לברנרד מושנזון שעלה משוויץ. לימדה אמנות בגימנסיה רחביה בירושלים. לאחר מות בעלה הצטרפה לאחוזה.
נעמי – קומוניסטית פעילה בלונדון. נישאה לצ'כי יוהנס בירנברג ונולדו להם שני בנים. גרה באחוזת המשפחה באנגליה והפכה את המקום למעון ומוסדות חינוך עבור פליטי מלחמה שהגיעו לאנגליה.
היבי – נישאה לאויגן מאייר – פרקליט הקהילה היהודית בפרנקפורט. עם עלית הנצים לשלטון עלו ארצה עם שתי בנותיהם והתמקמו בירושלים.
תלמה – צ'לנית מפורסמת שעלתה ארצה בעקבות משבר נפשי. היא התחתנה עם אליעזר ילין בנו של המורה ועסקן הציבור דוד ילין. היא עמדה במרכז החיים המוזיקליים בירושלים ויזמה את הקמת בית ספר לאומנויות הנושא את שמה. את ביתם בנו ברחביה ועזבו אותו כשפשטו את הרגל.
כרמל – נישאה לאחד מראשי התנועה היהודית- קוסרבטיבית בארה"ב. ערב בר המצוה של בנה הבכור התנצרה ועזבה את משפחתה.
יוסף – עלה ארצה והתחתן עם שרה ביתו של דר' הלל יפה – מחלוצי הרפואה בארץ. היה יועץ לשר החינוך ומנהל בית הספר הריאלי בחיפה.[
נורמן בנטוויץ שהיה כאמור פרופסור באוניברסיטה העברית אהב לשבת ולצפות מהר הצופים כלפי מערב אל העיר החדשה. הוא רצה להקים בית קברות למשפחתו באיזור נקודת התצפית הזו, ואכן הוא מימש את רצונו. בית הקברות קטן וטמונים בו רק מעט מבני המשפחה כאשר קבריהם של ההורים – הרברט וסוזנה בולטים.
.
בית הקברות של משפחת בנטוויץ בהר הצופים
.
כדי להגיע אל בית הקברות ניסע לכוון בית החולים הדסה בהר הצופים ונחלוף על פניו עד שנגיע אל הכביש העוקף את האוניברסיטה ונפנה בו לימין. לאחר כמה מאות מטרים בשולי הכביש מימין נראה את בית הקברות הקטן בתוך חורשת עצים. כסימן – מול הירידה אל בית הקברות נמצאת החניה של מדעי הרוח. כאשר יורדים נראה מולנו בית קברות קטן נוסף – של המושבה האמריקאית . מימינו נמצא בית הקברות של משפחת בנטוויץ'. כדי להגיע, נקיף את בית הקברות של המושבה לשמאל ונלך מסביב עד שנראה את השער של בית הקברות של משפחת בנטוויץ'.